Midnattsflickor

 
 
 
 
Ingen har väl kunnat undgå att höra talas om det s k  svenska deckarundret, vilket syftar på floden av svenska författare som skriver deckare. Det är alla möjliga kategorier; alltifrån f d  ministrar till läkare. Tyvärr är det kvantitèt snarare än kvaliet - enligt mig alltså. 
 
Jonas Moströms Midnattsflickorna (Lind&Co, 2016) är en del av detta deckarunder, en läkare som skriver deckare. Den här boken är ett typexempel på en svensk deckare, så gillar man sådana ska man definitivt läsa den här!
 
I studentstaden Uppsala våldtas två studentskor inom loppet av några dygn och en tredje studentska våldtas och dödas och läggs upp i en makaber uppvisning i en av universitetets byggnader. Nathalie Svensson, psykiatrier och expert på psykopater och medlem i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp - RKGPG, samt poliskommissarie Johan Axberg från Sundsvall tillsammans med resten av RKGPG bistår Uppsalapolisen. Det här är den tredje fristående delen om Svensson och Axberg.
 
Nej, jag läste inte ut hela boken. När jag hade läst 2/3 och insåg att det inte blir bättre än så här, så slutade jag. Om man däremot verkligen tycker svenska deckare är bra, är detta en bok man måste läsa! 
 

Liknande inlägg

Till top