En söt historia

 
 
Vanessa Diffenbaugh har skrivit en söt historia som heter Vi bad aldrig om vingar (Bazar förlag, 2016). Det handlar om en mors kärlek till sina barn, en mors tilllkortakommanden, en mors hopp om att saker och ting kan bli bättre; det handlar om vad kärleken är beredd att göra, både sådant som synes hårt men som är nödvändigt och sådant som är varmt och mjukt.
 
Letty har två barn, som hennes föräldrar tar hand om, de bor alla tre hemma hos dom. Letty har tre jobb för att kunna försörja sig själv, sina barn och sina föräldrar. En dag lämnar Lettys mamma Letty och barnen och beger sig till Mexico för att hämta hem Lettys pappa som åkte ner för att ta hand om sin mor. Den resan kommer att förändra tillvaron för dom allihop och Letty måste börja ta sitt föräldraansvar, något hon egentligen inte klarar av. Hur detta går, hur livet utvecklar sig för Letty och barnen, det är det boken handlar om. Man får en inblick i hur utsatta barns vardag kan te sig, hur en vilsen mor tänker.
 
Boken är inte direkt någon djupare typ av litteratur - storyn har sina tillkortakommanden och ibland en viss brist på trovärdighet - men är man ute efter en lättsmält bok under regniga höstdagar, så passar denna utmärkt.

Liknande inlägg

Till top