Överjordisk

 
Ett överjordiskt ljus visar sig för Barrett Meeks på himlen över Central Park, fyra dagar efter det att han blivit övergiven av sin senaste pojkvän - via ett sms. Barrett bor ihop - han hade ingen annanstans att ta vägen - med sin storebror Tyler och dennes flickvän Beth som är döende i cancer, trots det ska dom snart gifta sig. Barrett jobbar deltid i en affär som säljer vintageprylar, där Beth är delägare och Tyler är faktiskt en bra musiker som dock tror han måste knarka för att skriva bra musik.
 
Snödrottningen av Michael Cunningham (Lind&Co, 2015) är precis så överjordisk som ljuset Barrett Mekes såg i bokens första mening. Snödrottningen är en berättelse på ett varsamt språk, vacker och skör som glas, samtidigt hård som diamant. Cunninham förnekar sig inte utan levererar ännu en finkänsligt och initierad berättad roman om relationer. 
Allmänt, Boktips Förväntan, Hopp, Musik, Relationer, USA, bokrecension, homosexuell, kärlek, litteratur, litterära giganter, livet, läsglädje Permalink0

Liknande inlägg

Till top