Mambo i Chinatown

 
 
 
Mambo i Chinatown av Jean Kwok (Bazar förlag, 2016) är en söt liten historia som passar att läsa i hängmattan under semestertider. Inte blev jag imponerad, men har man inte alltför höga krav så duger den här boken långt ändå. 
 
Huvudpersonen är Charlie Wong, en ung kvinna på 22 år, som jobbar som diskare på den restaurang där hennes pappas är nudelmakare. Charlies mamma är död, dog när Charlie var 14 år. Nu hjälper hon sin far att ta hand om lillasyster Lisa som är 11 år. Charlie svarar på en jobbannons om att arbeta som receptionist i en dansstudio. Detta kommer inte bara att förändra hennes liv, utan även Lisas på ett mer drastiskt sätt. Ja, indirekt även deras pappa, farbror och faster. 
 
Charlies dåliga självkänsla gör att hon är klumpig och inte har så många vänner, men jobbet på dansstudion förändrar henne, får henne att blomma ut. Det är nog det bästa med boken, dess budskap att inte ge upp utan kämpa på trots motvind. Förr eller senare händer det något bra. Kan man hoppas i alla fall- och blir det inte bra så har man ändå fått drömma om det goda.

Liknande inlägg

Till top